Bli miljonär på skraplotter

Den så kallade Trisslotten finns i såväl enkel som dubbel variant. Den kan räknas som Sveriges populäraste skraplott. En av fem Trisslotter har vinst och Dubbeltriss har en större vinstchans än enkellotterna. De flesta vinster på Triss skraplotter är dock små: 25, 50 eller 100 kronor. Triss skraplott är den som säljs mest och är mest omtalad av alla skraplotter i Sverige. En enkellott Triss kostar 25 kronor och en dubbel 50 kronor.

I princip varje morgon har TV4 en gäst som bjudits in, därför att personen har fått en vinst på Triss. Nu får han/hon skrapa en gång till, i TV. En minimivinst på 50 000 kronor garanteras, så inget kan gå helt snett. Den största vinsten vid TV-skrap är 50 000 kronor i månaden under 25 år. Med andra ord, så ger en sådan vinst en god inkomst under lång tid. Utan att jobba.

Trisslotter omsätter miljarder

Triss skraplotter omsätter tre miljarder kronor per år och avkastar ett stort överskott, då endast hälften av köpsumman går tillbaka till spelarna. Det är emellertid tillräckligt för att göra många vinnare glada och rika. Att då och då köpa en Triss skraplott är inget man blir fattig på och skrap-spänningen är värd pengarna.

För många är Triss skrap en ritual. Man köper lotten alltid på samma veckodag varje vecka. Eventuellt finns också en strategi för att hitta ”rätt” lott i lotthögen. Sedan följer skrapet och var och en har sin egen metod: sakta, ruta för ruta, eller snabbt för att få det överstökat. En del människor skrapar sin Triss med en fingernagel, medan andra tar ett mynt eller skrapar med ett särskilt skrapverktyg. En del är noga med att skrapa bort allt skrap på lotten. Andra skrapar bara precis så mycket att siffrorna syns, så att man ser om man fått vinst eller inte.

Extra skrapruta multiplicerar vinsten

På Trisslotten finns också en extra skrapruta. Den multiplicerar lottens vinst med en, två eller tio. Om man alltså skrapar fram en vinst på 1 000 kronor och får x10 i extrarutan, så vinner man totalt 10 000 kronor.

Visst ger en fysiskt verklig skraplott en speciell känsla. Trots det, så blir det allt vanligare att skrapa Trisslotter online på datorn eller på mobilen

I Sverige och på Svenska Spel, som ger ut Trisslotterna, måste man vara 18 år för att spela. Svenska Spel tar därigenom sitt ansvar gentemot unga mäniskor för ansvarsfullt spelande och för att förebygga spelmissbruk.

Om man har ett problem med sitt spelande och köper t.ex. många Trisslotter, så finns det organisationer att kontakta för att få hjälp. Det är tyvärr enkelt att hamna i spelfällan. Många tror alltför ofta att storvinsten bara finns ett enda skrap bort.