Storvinst med skraplotter på nätet

Skrapa sin skraplott online? Det blir allt vanligare. Vi är många som älskar att skrapa lotter, pröva lyckan och till en låg kostnad hålla drömmen om ekonomisk oberoende levande. En del av oss kanske inte skrapar lotter och hoppas att få högsta vinsten, men en del andra drömmer om det.

Skraplotten Triss är i Sverige vår kändaste skraplott, men under senare år har det dykt upp flera konkurrenter. Tialotten är en av dem och den är omtyckt, även om man inte kan vinna lika stora summor. Å andra sidan är insatsen också lägre. De flesta av oss kan nog klara oss utan någon tia i veckan, om vi därigenom kan hålla drömmen levande.

Klassiska skraplotter

Skrap av Trisslotter på klassiskt vis: Man köper oftast en lott eller två hos sitt spelombud. En del människor skrapar lotterna omedelbart, medan andra väntar med skrapningen, för att högtidligt genomföra proceduren (skrapningen). Några av oss skrapar rent rutorna omsorgsfullt, en efter en, ända tills skrapskiktet är borta. Andra spelare skrapar istället fram siffrorna, så snabbt som möjligt, för att se om de vunnit eller inte.

Triss online

Modern metod: Köp och skrapning av Triss online gör att man går miste om det fysiska skrapandet, eftersom datorn utför jobbet, med eller utan vår hjälp. Man kan ju även online fortfarande välja hur man vill skrapa fram sina rutor – en efter en med musen, eller allt på en gång automatiskt. Därigenom slipper man dessutom att sitta och kolla igenom sina rutor, för att se om man vunnit. Istället gör datorn kontrollen.

Andra skraplotter på nätet

På nätet kan man köpa skraplotter på många spelsajter. Ett par exempel är svenskaspel.se (med bl.a. Triss), svenskalotter.com och lyckoskrapet.com. Det finns också en mängd lite annorlunda skraplotter online. Man bör dock alltid titta över vinstodds, vinstplan och lottpris, om man ska spela skraplotter online.

Drömmer man om ett liv utan kamp med ekonomin, så kanske man skapar en sorts rutin omkring detta med att köpa och skrapa lotter. Lite gammalsdags är man kanske, om man tar en promenad till spelombudet i kiosken på en bestämd veckodag, för att köpa ett antal skraplotter. Sedan skrapar man på sitt eget sätt och hoppas på att det en vacker dag ger högsta vinsten, eller åtminstone hyfsat mycket pengar.

Att skrapa lotter online

För lite modernare människor är det däremot ganska smidigt att köpa och skrapa sin skraplott online. Man behöver bara logga in på sitt spelkonto och köpa sin lott där, utan att lämna hemmet. I händelse av vinst, går pengarna in på kontot. Ingen hantering av kontanter behövs.

Oavsett vilken variant av spelande det rör sig om, så måste man ha kontroll över det. Att lägga ut småsummor då och då på lotter och annat spel, kan tyckas harmlöst, men om speldjävulen får ett grepp… Även många småsummor blir tillsammans dyra och småsummor blir raskt stora summor.

En ond cirkel uppstår lätt, då man nästan bara tänker på att ”kommande lott innehåller storvinsten”, lösningen på alla problem. Om man hamnar i denna spelfälla och får svåra problem – ekonomiskt, socialt och psykologiskt – är det svårt att att ta sig ur beroendet. Man kan jämföra det med alkoholism, som ju är en likartad sjukdom.

Köper man en skraplott online då och då (men verkligen bara då och då), är det naturligtvis ingen fara. En bra metod att hålla koll, är att lägga fast en spelsumma per tidsperiod och att aldrig överskrida den.