Casinobonus

De bonusar som spelsajterna erbjuder är ofta lika svåra att begripa som en teknisk handbok. Mr Green har inte fullt så krångliga texter, men som vanligt döljer sig bakom det glada budskapet “Spela hos oss, så får du 100% bonus” ganska stora insättningskrav på spelarens konto.

Men inte nog med det. Om en spelare fått bonus och väljer att ta ut sina pengar, inklusive vinster, så raderas bonusen om inte ”omsättningskravet” är uppfyllt.

Läs vidare, så ska jag förklara.

Mr Green insättningsbonus

När du sätter in pengar på ditt spelkonto, så kan du se vilken bonus du har tillgång till, till exempel 30, 50 eller 100% på den insatta summan. Du väljer belöning efter att du har valt med vilken metod du vill sätta in dina pengar. Efter detta väljer du belopp och kan då se hur mycket du kommer att få i belöning/bonus.

En belöning kan vara “Spring Bonus 50 %. Det betyder 50 % bonus på dina insättningar upp till ett värde av till exempel högst €100”.

Men nu blir det krångligare

För varje bonussteg är det satt en minimigräns hur mycket du måste sätta in för att få din bonus. Exempelvis €10. Det finns också ett maxbelopp som bonusen gäller för, exempelvis €100.
En belöning som ger dig 50% upp till €100, med en minsta insättning på €10, betyder följande:

Exempel 1: Om du sätter in €50, så får du dina €50 + €25 (50 % av €50 i bonus) = €75 på ditt konto att spela för.
Exempel 2: Om du istället sätter in €150 så får du dina €150 + €50 (50 % av €100, då bonusen gäller upp till €100) = €200 på ditt spelkonto.
Ojsan! Nu blev 50% belöning endast 33%, men avvakta, för det kommer mera.

Det finns ett omsättningskrav för bonusar

Det belopp, som du fick i bonus, måste så att säga omsättas ett antal gånger, exempelvis 35 gånger. Tills detta omsättningskrav har uppfyllts, kan du inte ta ut några av dina bonuspengar i form av kontanter.

Så här skulle det se ut för exempel 1 ovan:

Efter din insättning på €50 och de €25 i bonus har du €75 på ditt konto.

Bonusen på €25 måste omsättas hela 50 gånger (€1 250) innan de €25 kan tas ut.

Ojsan igen! Du spelar för €1 250 för att få ut ynkliga €25.
Når du inte omsättningskravet, tar Mr Green alla dina pengar och du får inget alls.

Du kan i och för sig alltid ta ut de pengar som du har satt in på ditt konto, men om du gör det innan omsättningskravet är uppfyllt, så förlorar du din bonus och de eventuella vinster som du fått vid spel med bonuspengar.

Det finns dock några speltyper som inte har omsättningskrav: Black Jack, Roulette, Table Games, Video Poker och spel som du hittar i “Other Games”-kategorin. Gratisspel och när du spelar på skoj med låtsaspengar räknas inte med mot omsättningskraven.