Spela på fotboll – steg för steg

Att spela på fotboll är oerhört populärt, kanske inte så konstigt med tanke på att sporten hör till världens största och den omsätter flera miljarder kronor varje år. I stort sett varje online casino erbjuder odds och live betting. Om du har gått miste om denna spännande spelform så är det hög tid att prova lyckan på nästa fotbollsmatch!

oddsenLär dig de olika typerna av satsningar

Spread betting

Detta är den vanligaste typen av satsning i fotboll. I spread betting så förutsäger du matchens utfall. När resultatet sedan står klart så kommer storleken på din vinst eller förlust bestämmas av i hur hög grad du gissade rätt eller fel. Spread betting skiljer sig från satsningsalternativ såsom fixed odds betting där du har ett vinna/förlora utfall som ger en förbestämd avkastning eller förlust.

Money line

Innebär att du satsar på att ett lag antingen kommer att vinna eller förlora, utan handikapp och utan oavgjort. Det finns alltså endast två utfall att satsa på här. De fotbollslag som är tippade att vinna ger av naturliga skäl en lägre avkastning och vice versa.

Över/under

Går ut på att gissa huruvida matchresultatet kommer att överstiga ett bestämt antal poäng eller mål. I fotboll brukar det oftast röra sig om över eller under 2,5 mål. Spelare som satsar under 2,5 mål, vinner om det blir två eller färre mål i matchen. Satsar du över 2,5 mål så vinner du om det blir 3 eller fler mål.

Flervalsspel

Denna satsning kombinerar satsningar i två eller flera matcher och en vinst är beroende av att samtliga matcher som du satsat på faller ut som du planerat. Fördelen med flervalsspel är att avkastningen är mycket högre än vad den är när du placerar varje satsning separat eftersom det är desto svårare att vinna med flera satsningar.

Proposition satsning

En inte helt vanlig satsning då den vanligtvis erbjuds under speciella matchsammanhang såsom Super Bowl. Med denna satsning kan spelare satsa på att i stort sett vad som helst kan ske under matchens gång, exempelvis ställningen i slutet av den första halvleken. Eftersom dessa satsningar kan vara svåra att vinna så ger de ofta generösa utbetalningar.

Bekanta dig med viktig statistik i fotbolls-betting

Det finns tusentals olika hemsidor dedikerade till fotboll vilka förser dig med detaljerad information kring varje fas av en fotbollsmatch. Många fotbollsfans riktar sitt fokus på klubbar och spelare, men riktiga vadhållare fokuserar på uppgifter som har en historiskt stor inverkan på matchresultaten.

Till sådana uppgifter räknas bland annat: spelbyten, målsnitt, hörnor, väderprognoser, antal kort samt omfattningen av spelarskador. För att spela på fotboll och bli riktigt framgångsrik, så gäller det alltså att vara medveten om nya trender samt att vara ordentligt påläst om själva sporten.

Var inte partisk

Om ett obesegrat fotbollslag möter ett annat som ofta förlorar, så skulle man kunna tro att det mest lämpliga satsningsalternativet är att satsa gentemot det lag som regelbundet förlorar. Så behöver dock inte alltid vara fallet varför vi vill råda dig från att inte alltid satsa på det vinsttippade laget. Att satsa på ”the underdog” kan nämligen ge en riktigt stor utdelning om du vinner.

Sök på vadslagsningstips på nätet

Gör sedan efterforskningar i ämnet innan du börjar satsa på sporten. Du vill ju inte förlora stora pengar under din inlärningstid i onödan. Följ fotbollsvärlden i media och lär dig att identifiera de förutsättningar som verkar gynna den ena eller andra sidan.

Att söka efter vadslagnings- eller bettingtips på nätet är ett utmärkt första steg för den som vill börja satsa på sport. Att göra efterforskningar och förbereda sig ordentligt är nyckeln till att bli framgångsrik inom sportsbetting. Använd webbplatser som bettingwild.com för att få tillgång till tips, guider och analyser. Leta efter artiklar, e-böcker, och onlineforum som diskuterar sportsbetting.

Kom ihåg att sportsbetting ska vara underhållande och inte ses som en säker inkomstkälla. Att lära sig mer om sporten och bettingprocessen kan öka dina chanser att göra framgångsrika satsningar, men det eliminerar inte riskerna. Ansvarsfullt spelande är alltid av största vikt.

Hantera din spelkassa på rätt sätt

Professionella fotbollsvadhållare håller huvudet kallt när de spelar. De inser och är bekanta med att spelens resultat fluktuerar kraftigt och riskerar därför aldrig förlora en stor del av sin spelkassa på en enskild match. Professionella vadhållare eftersträvar att utvinna vinster under en längre tid vilket de gör genom att kapitalisera på sina erfarenheter och insikter i varje match. Riktigt proffsiga vadhållare riskerar därför aldrig att förlora mer än 20 procent av sin spelkassa per vecka. Vi illustrerar detta med ett exempel:

Om en spelare har 5000 kronor i sin spelkassa, så satsar hen inte mer än 1000 kronor (20%) under en vecka. Låt oss säga att denne vinner 2500 kronor, då kan hen utöka spelkassan till 7500 kronor inför nästa vecka och då kan hen spela för 1500 kronor (eftersom detta motsvarar 20% av spelkassan efter vinsten).

Professionella spelare brukar fördela insatserna så att de satsar mest på de matcher där utfallet känns mest förutsägbart. Om spelaren till exempel har bestämt sig för att spela för 1000 kronor på tre olika matcher, så satsar denne kanske 400 kronor på den som känns säkrast och 300 kronor vardera på de andra tre.

Sammanfattningsvis

Fotboll är den största sporten i världen och att betta på fotbollsmatcher kan generera i stora vinster. Det gäller dock att vara försiktig annars kan det kosta dig pengar. Oavsett om du spelar på fotboll på nätet eller i en fysisk spelhall så är det viktigt att säkerställa att du spelar på ett seriöst ställe med gott rykte.

Vi rekommenderar dig också att sätta dig in i logiken bakom oddsen samt vilka förutsättningar som brukar kunna ha en påverkan på matcherna. Slutligen så lär dig veta när det är dags att sluta spela och spendera aldrig mer pengar än vad du har råd att förlora. Vi önskar dig lycka till och hoppas att du blir framgångsrik när det väl är dags att börja spela på fotboll!